2015. június 17., szerda

Zöldborsós, szalonnás lepény - újságból

A Nők Lapja Konyha című folyóiratból hoztam most nektek egy nagyon finom receptet.
Előnye, hogy nagyon hamar elkészül. ;) (Ha nincs kedvünk vacakolni a méréssel, akkor a lényeg, hogy egy nem túl híg, de nem is túl sűrű tésztát kapjunk.)
Hozzávalók:
- 8 dkg liszt
- 1 tojás
- 10 dkg füstölt császárszalonna
- 10 dkg borsó (vagy amennyit befogad a tészta)
- só, bors, fél teáskanál sütőpor
- olaj a sütéshez
Mártás:
- egy fél nagy pohár tejföl
- kevés mustár
- tépkedett snidling vagy/és petrezselyem

A 8 dkg lisztet 1 kávéskanál sóval és a fél teáskanálnyi sütőporral összekeverjük, hozzáadjuk a tojást, alaposan elkeverjük, hígítjuk pár evőkanál vízzel, hogy jól keverhető masszát kapjunk. Belekeverjük a 10-10 dkg szalonnát és borsót.(Vagy ahogy sikerül. Persze csinálhatunk dupla adagot is, szerintem elég ha megkettőzünk mindent, úgyis látni fogjuk miből kell még. Azért ajánlom a duplázást, mert nagyon kis kevés lesz egy adagból. Legalábbis nálunk - kettőnkre - kevés volt. ;) )
Összedolgozzuk, majd a serpenyőbe rakunk lenyomkodva egy kanál tésztát, felforrósított olajba. Amíg szép aranybarna nem lesz az egyik oldala, sütjük. Utána megfordítva a másikkal ugyanez.
Mártás:
A tejfölt és a mustárt összekeverjük, belevágjuk a petrezselymet vagy/és a metélőhagymát és azzal is összekeverjük. 

Eredeti recept képpel:
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése